>>Colagenul
Colagenul este cea mai abundentă proteină din corp și ajută la alcătuirea tendoanelor, ligamentelor și pielii.
Poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi promovarea unui păr sănătos și puternic.
Beneficiile potențiale ale colagenului
1.Oferă aminoacizi care pot fi folosiți pentru constructia părului
Părul este alcătuit în principal din proteina keratină.
Corpul folosește mai mulți aminoacizi pentru a construi keratina – dintre care unii pot fi găsiți în colagen.
Când consumi colagen și alte proteine, corpul le descompune în aminoacizi care sunt apoi folosiți pentru a construi noi proteine și compuși.
Prolina este, de asemenea, componenta principală a keratinei. Prin urmare, consumul de colagen bogat în prolină ar trebui să ofere corpului elementele de construcție de care are nevoie pentru a crea păr.
Cu toate acestea, studiile efectuate la om la om cu privire la efectele colagenului asupra părului lipsesc, ceea ce face dificil să se știe dacă această proteină promovează creșterea părului.
REZUMAT
Colagenul este bogat în aminoacizi de care organismul are nevoie pentru a construi keratina, proteina care formează părul.
2.Ajută la combaterea deteriorării foliculilor de păr
Colagenul poate acționa ca un antioxidant și poate lupta împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
Radicalii liberi sunt compuși care se dezvoltă în corp ca urmare a stresului, a poluanților atmosferici, a fumatului, a alegerilor alimentare, a alcoolului și a altor influențe asupra mediului. Prea mulți radicali liberi pot afecta celulele, proteinele și ADN-ul.
Cercetările arată că radicalii liberi pot afecta și foliculii de păr. Deoarece apărarea organismului împotriva radicalilor liberi scade odată cu varsta, adulții în vârstă sunt deosebit de sensibili la deteriorarea părului.
Pentru a lupta împotriva radicalilor liberi și pentru a promova un păr sănătos, corpul are nevoie de antioxidanți.
Mai multe studii au arătat că colagenul – poate avea o activitate antioxidantă puternică.
REZUMAT
Foliculii de păr pot fi deteriorați de radicalii liberi. Colagenul poate acționa ca un antioxidant care poate lupta împotriva radicalilor liberi și poate preveni deteriorarea părului.
3. Poate preveni subțierea părului asociată cu îmbătrânirea.
Colagenul reprezintă 70% din dermă, stratul mijlociu al pielii care conține rădăcina fiecărui păr.
În special, colagenul contribuie la elasticitatea și rezistența dermei. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul devine mai puțin eficient la producerea colagenului și la completarea celulelor din derm. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care părul se subțiază în timp.
Prin urmare, furnizarea corpului de colagen poate ajuta la menținerea unei derme sănătoase și la prevenirea subțierii părului.
Un studiu de opt săptămâni efectuat pe 69 de femei cu vârste între 35 și 55 de ani a constatat că administrarea zilnică de colagen a îmbunătățit semnificativ elasticitatea pielii în comparație cu un placebo.
Un alt studiu de 12 săptămâni la mai mult de 1.000 de adulți a constatat că un supliment zilnic de colagen a îmbunătățit cantitatea acestei proteine din piele și a redus semnele de îmbătrânire a pielii.
Deoarece părul crește din piele, potențialul colagenului de a contracara efectele îmbătrânirii pielii poate contribui la o creștere mai bună a părului și la scăderea subțierii.
REZUMAT
Deoarece colagenul protejează stratul de piele care conține rădăcinile părului, acesta poate ajuta la prevenirea căderii și a subțierea părului odata cu inaintarea in vârstă.
4. Poate ajuta la încetinirea incaruntirii parului.
Datorită proprietăților sale antioxidante, colagenul poate fi capabil să combată deteriorarea celulelor și să încaruntirea parului.
Îngrijirea părului legată de vârstă este în mare parte influențată de genetică, dar deteriorarea prin radicali liberi a celulelor care produc culoarea părului poate juca, de asemenea, un rol important.
Pe măsură ce îmbătrânim , celulele care produc pigmentul de melanină care dă culoarea părului încep să moară în mod natural. Cu toate acestea, radicalii liberi care rezultă din alimentația nesănătoasă, stresul și poluanții din mediu pot afecta și celulele care creează melanină.
S-a demonstrat că colagenul luptă împotriva radicalilor liberi prevenind deteriorarea celulelor care produc culoarea părului.
REZUMAT
Deteriorarea celulelor (care produc culoarea părului) datorita radicalilor liberi poate accelera incaruntirea. Deoarece colagenul poate acționa ca un antioxidant, poate fi capabil să combată aceste daune și să încetinească incaruntirea.
În plus, vitamina C poate stimula asimilarea colagenului.
>>Coada calului
Planta conține numeroși compuși benefici care îi conferă multiple efecte de promovare a sănătății. Dintre aceștia se remarcă antioxidanții și silica(un compus la siliciului).
Antioxidanții sunt molecule care luptă împotriva radicalilor liberi pentru a preveni deteriorarea celulelor. Silica este un compus format din siliciu și oxigen. Este responsabil pentru beneficiile pentru piele, unghii, păr și oase.
Beneficiile potențiale din coada calului
Favorizează creșterea părului
Coada calului poate ajuta și in sanatatea părului, datorită conținutului său de siliciu și de antioxidanti.
În primul rând, antioxidanții contribuie la reducerea inflamării și a îmbătrânirii fibrelor de păr cauzate de radicalii liberi. În al doilea rând, un conținut mai mare de siliciu în fibrele de păr are ca rezultat o rată mai mică de cădere a părului, precum și o stralucire crescută.
Un studiu de 3 luni la femeile cu subțierea părului a determinat că administrarea a două capsule zilnice care conțin coadă de cal uscată și alte ingrediente au marit creșterea și rezistența părului , comparativ cu un grup de control.
Promovează vindecarea rănilor și sănătatea unghiilor
De asemenea, studiul a determinat că roșeața, umflarea și descărcarea plăgii s-au îmbunătățit semnificativ dupa administrarea cozii calului. S-au atribuit aceste efecte pozitive conținutului de silica al plantei.
În plus, extractul de coadă de cal poate fi util pentru gestionarea psoriazisului unghiilor – o afecțiune a pielii care provoacă deformări ale unghiilor.
Susține sănătatea oaselor
Cercetările sugerează că coada calului poate ajuta la vindecarea oaselor .
Prin metabolismul osos, celulele osoase numite osteoclaste și osteoblaste vă remodelează continuu oasele pentru a evita dezechilibrele care ar putea provoca oase fragile. Osteoblastele se ocupă de sinteza osoasă, în timp ce osteoclastele descompun osul prin resorbție.
Studiile arată că coada-calului poate inhiba osteoclastele și stimula osteoblastele. Acest lucru sugerează că este util pentru bolile osoase, cum ar fi osteoporoza , care se caracterizează prin osteoclastele prea active care duc la oase fragile.
Cercetătorii consideră că efectul de remodelare osoasă a cozii de cal se datorează în principal conținutului său ridicat de silica. De fapt, până la 25% din greutatea sa uscată este silica. Nicio altă plantă nu are asa mare concentrație a acestui mineral.
Silica, care este prezentă și în oase, îmbunătățește formarea, densitatea și consistența țesutului osos și al cartilajului, îmbunătățind sinteza colagenului și îmbunătățind absorbția și utilizarea calciului.
Acționează ca un diuretic natural
Diureticele sunt substanțe care măresc excreția de urină din corp. Efectul diuretic al coada-calului este una dintre cele mai remarcabile efecte.
Un studiu efectuat pe 36 de bărbați sănătoși a stabilit că administrarea unei doze zilnice de 900 mg de extract de coadă de cal uscat sub formă de capsulă a avut un efect diuretic mai puternic decât cel al unui medicament diuretic clasic. Acest lucru a fost atribuit concentrațiilor ridicate de antioxidanți și săruri minerale ale plantei.
Alte beneficii potențiale
Coada calului este cunoscută pentru că oferă multe alte beneficii potențiale, inclusiv:
Activitate antiinflamatoare. Studiile arată că extractul de coadă de cal poate inhiba limfocitele, principalul tip de celule de apărare implicate în bolile imune inflamatorii.
Activitate antimicrobiană. Concntratul din extract de coada calului are o activitate puternică împotriva bacteriilor și ciupercilor, inclusiv Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Aspergillus niger și Candida albicans.
Activitate antioxidantă. Cercetările arată că coada-calului este bogată în compuși fenolici, un grup de antioxidanți puternici care inhibă deteriorarea oxidativă a membranelor celulare.
Efect antidiabetic. Studiile efectuate sugerează că extractul de coadă de cal poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la regenerarea țesutului pancreatic deteriorat.
REZUMAT
Coada calului are multiple beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății oaselor, pielii, părului și unghiilor.