Micile schimbări pot aduce mari beneficii sănătății tale.Încearcă să respecți cel puțin 6 din următoarele sfaturi și vei fi o persoana mai sănătoasă și cu mai multă poftă de viață.
1.Să punem pe farfurie câteva fructe si legume. Alege rosul, portocaliu si verde in închis cum ar fi rosiile, cartofii dulci și brocoli.Adaugă fructele si legumele în mesele tale principale sau ca desert și vei obține vitamine, minerale si fibre în cel mai natural mod, iar corpul tău îți va mulțumi.
2.Introdu în alimentația ta cerealele. O modalitate ușoară de a mânca mai multe cereale integrale este de a urmării lista de ingrediente de pe produsele pe care le cumpărăm.De exemplu, mănâncă pâine din grâu integral în loc de pâine albă.Cerealele integrale sunt bogate în fibre, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, carbohidrați.De multe ori de uitam pe lista ingredientelor de pe fiecare produs pe care îl cumpărăm însă nu știm exact ce trebuie să conțina acel produs.Urmărește pe lista ingredientelor următoarele :
- Ovăz care conține calciu, magneziu, proteine, grăsimi esențiale si minerale.Ovăzul asigură o bună funcționare a sistemului digestiv si stimulează sitemul imunitar.
- Orezul brun scade riscul declanșării diabetului zaharat.Orezul brun are proprietăți antioxidante și este bogat in fibre.
- Bulgurul este grâul integral fiert, crăpat și sortat în funcție de mărime.Acesta poate fi folosit în salate, garnituri si multe alte feluri de mâncare.Conține multe fibre, proteine, vitamine și minerale.
- Hrișca ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge.Aceasta ajută la imbunătățirea sistemului sanguin și este un bun antioxidant
- Orzul contine fibre, proteine, antioxidanti, vitamine si minerale esențiale pentru sănătate.Acesta îmbunătățește sistemul imunitar și ajuta la diminuarea declanșării bolilor cardiovasculare.
- Meiul este recomandat persoanelor care sufera de probleme digestive, deoarece aceste nu determina formarea de acid gastric.Conține vitamina B, minerale, proteine și are o activitate antioxidantă ridcată.
3.Alegeți produsele conținut scăzut de grăsimi, dar NU opta pentru laptele degresat.În urma efectuării unor studii, specialiștii spun ca laptele degresat ar fi mai riscant pentru silueta decât laptele integral.Laptele integral ofera proteine, calciu si vitamina D în doze suficiente pentru a menține o stare buna de sănătate.
4.Alege o varietate de alimente bogate în proteine : carne de pasăre, fucte de mare, fasole uscată sau mazăre, ouă, nuci și semințe.Evitati carnea de porc în favoarea celei de vită.Puteți opta si pentru piept de curcan sau piept de pui.
5.Consultați eticheta cu ingrediente și selectați produsele cu un conținut cât mai SCĂZUT de sodiu.
6.Bea apă în loc de băuturi care conțin zahar.Dacă ești un înfocat al sucurilor carbogazoase si nu poți consuma lichide fara gust puteți opta pentru un pepene.O altă variantă ar fi să adăugați o felie de lămâie într-un pahar cu apă sau sa optați pentru sucurile 100% naturale făcute acasă.
7.Introdu în alimentația ta fructele de mare.Mănâncă pește, cum ar fi somon, ton, păstrav, dar si crabi, midii și stridii.Fructele de mare conțin proteine, minerale si acizi grași omega-3.
8.Mănâncă mai puține alimente care conțin grăsimi solide.Sursele majore care conțin astfel de grăsimi sunt deserturile (adesea facute cu unt sau margarina), pizza, cârnați, hot-doc, bacon, înghetate, etc.