Printre motivele care împiedică o persoană să înceapă şi să continue o dietă se numără comoditatea, delăsarea, lipsa motivaţiei, sabotarea celor din jur care ademenesc cu bombe calorice şi aşteptarea unor rezultate spectaculoase peste noapte. Cele mai mari obstacole pe care le-am întâmpinat, în încercările mele de a convinge oamenii să mănînce mai sănătos, au fost totuşi dulciurile.
Pentru că pofta de dulce e greu de învins, Joyoflife a conceput pentru voi un număr magic de 7 dulciuri permise în cura de slăbire:
1. Batoanele de cereale cu fructe sau cu miere au un conţinut redus de grăsimi şi sunt bogate în fibre.
2. Ciocolata neagră. Are grăsimi bune mononesaturate, care au rolul de a aplatiza burta, stimulează metabolismul şi conţine mult mai puţin zahăr decât celelalte tipuri de ciocolată.
3. Îngheţata dietetică. 100 g de îngheţată dietetică au 130 de calorii, faţă de 230 câte conţine aceeaşi cantitate de îngheţată cu topping de ciocolată şi alune.
4. Untul de arahide neprocesat. Conţine grăsimi bune mononesaturate care au acelaşi rol ca şi ciocolată neagră, de a aplatiza abdomenul.
5. Fructe, salate şi sucuri de fructe – cu menţiunea că e de preferat să fie fructe de sezon, proaspete. Sucurile naturale de fructe conţin o mulţime de vitamine şi vă vor ajuta să renunţaţi la băuturile răcoritoare acidulate şi îndulcite. Sucul de fructe poate fi pus în congelator, pentru un desert răcoros şi fără grăsimi.
6. Fructe uscate – doar dacă excludem din dietă celelalte surse de carbohidraţi (pîinea, orezul, cartofii, pastele făinoase, produsele de patiserie). În urma uscării, fructele ajung să conţină pînă la 60%-70% carbohidraţi sau glucide.
7. Iaurt cu fructe – cel preparat acasă, cu fructe proaspete sau congelate. Un mare plus al iaurtului este aportul ridicat de calciu. Pe lângă contribuţia la sănătatea oaselor şi dinţilor, calciul ajută considerabil la metabolizarea grăsimilor.
Vitlife.ro vă urează poftă bună!